Vinterklargøring

Har du brug for hjælp?
Vinter: Alt til din pool

Gør poolen
vinterklar
15 RÅD:
Besøg showroom

Showroom
på 2000 m2

Vinterklargøring 2021

Luk din pool til vinter

Vinterklargør swimmingpool 2021

Vi anbefaler at man lukker sin pool, når temperaturen hele døgnet er under 8°C (gns.). Vores profesionelle montører tilbyder at gøre det helt korrekt fra kun 2.499 kr.

Derfor skal du vinterlukke din swimmingpool

I din swimmingpool sidder nogle komponenter, der kan tage skade af frost. Frosten kan fx resultere i sprængninger i rørføringen, hvis der er efterladt vand i dem. Vandet i poolen står også stille i vinterhalvåret, og har derfor brug for ekstra vandbehandling.

Vores profesionelle montører kan hjælpe

Hvert år hjælper vi rigtig mange med at lukke pool, så de trygt kan gå vinteren imøde, uden at bekymre sig om de nu har husket alle trin i vinternedlukningen og doseret den rigtige kemi. Vores professionelle montører sørger for alt er udført korrekt.

Tilbud på vinterlukning

0 – 70.000 liter pool koster 2.499 kr. inkl. moms og kørsel på Sjælland
70.000 – 130.000 liter pool koster 2.999 kr. inkl. moms og kørsel på Sjælland

NB: Prisen er ekskl. kemi, materialer og ekstra arbejde/kørsel. Prisen er inklusiv kørsel i 40 km. afstand fra Søborg. Aftal nærmere med montøren om hvad du har behov for.

*Vigtigt: Vi anbefaler ikke at man lukker sin pool før temperaturen hele døgnet er under 8°C (gns.). Lukker man ned for tidligt, risikerer man at algerne begynder at gro i det stille, lunkne vand, og man får hurtig et grønt bassin, der er sværere at starte op igen til næste forår. Nyd derfor i stedet en flot pool og dosér med kemi til efteråret.

*Vigtigt: Vi anbefaler ikke at man lukker sin pool før temperaturen hele døgnet er under 8°C (gns.). Lukker man ned for tidligt, risikerer man at algerne begynder at gro i det stille, lunkne vand, og man får hurtig et grønt bassin, der er sværere at starte op igen til næste forår. Nyd derfor i stedet en flot pool og dosér med kemi til efteråret.

Book vinterlukning

Vi kontakter dig efter booking og aftaler dato og opgavens indhold.

Produkter vi anbefaler til vinterklargøring

Guide: 15 gode råd – sådan vinterlukker du din pool

I denne vejledning er en anvisning for, hvordan man systematisk vinterlukker
sin swimmingpool. Rækkefølgen kan variere fra sted til sted. Ring endelig, hvis der opstår problemer eller spørgsmål, som vi kan være behjælpelige med.

Sådan lukker du din pool

 1. Rengør swimmingpoolen. Vask alle sider og kanter rene og støvsug swimmingpoolen.
 2. Justér pH-værdien til 7,0 og shockbehandel vandet med enten Klor eller Baquacil Shock. Hvis der bruges Klor skal der tilsætte 300 gram pr. 10.000 liter vand. Hvis der bruges Baquacil tilsættes 0,5 l PHMB, 1 dl Baquacil Check og 2 liter Baquacil Shock pr. 10 m3.
 3. Efter ca. 2 timer: Returskyl sandfilteret i ca. 2 min. Herefter ca. 30 sek. På »efterskyl«.
 4. Sæt 6-vejs-ventilen på sandfilteret på »cirkulation« og tilsæt Winter Clean i swimmingpoolen ud foran indløbsdyserne. Lad herefter vandet cirkulere i 2 timer.
 5. Fjern kurvene i skimmerne og sæt dem et sted, hvor du husker, at de står.
 6. Når vandet har cirkuleret i 2 timer, stoppes cirkulationspumpen. Vandet i swimmingpoolen tømmes af til lige under dyserne. Brug helst en dykpumpe til aftømning af vandet fra swimmingpoolen.
 7. Demonter fronterne på dyserne og monter herefter vinterpropper i dyserne. Montér Gismo i skimmeren.
 8. Luk for alle ventiler i filterinstallationen inklusiv 6-vejs-ventilen.
 9. Skru de to propper ud som findes ved cirkulationspumpen og bundproppen ved sandfilteret. Fjern forfilteret i pumpen og lægde tre propper ned i forfilteret.
 10. Skru låget på sandfilteret løst og læg det på hovedet henover sandfilteret, så det kan »ånde«. Hvis man har et filter, hvor sandfilteret har en topmonteret 6-vejs-ventil, skal hele ventilen skrues løs.
 11. Monter vintercover på swimmingpoolen.
 12. Hvis det er nødvendigt for swimmingpoolens konstruktion, kan swimmingpoolen igen fyldes med vand op til ca. 15-20 cm. under skimmeren.
 13. Juster pH-værdien henover vinteren, selvom der ikke er cirkulation i vandet. Husk også, at med de varmegrader vi har om vinteren, kan man med fordel også tilsætte lidt klor, så man undgår at poolen bliver grøn.
 14. Hvis man har termotæppe, safetycover eller et lamelcover liggende over swimmingpoolen, skal det rulles ind på valsen og sikres for vinteren, da det ellers kan tage skade.
 15. Swimmingpoolen er klar til åbning i marts/april måned afhængig af nattemperaturen.

Gode råd til frostsikring af swimmingpool

Er din pool 100% klar til det kolde vejr, når vejrudsigten melder om bidende kulde? Her er gode tips om frostsikring af din pool, så de komponenter der sidder i filterinstallationen ikke tager skade og rørene sprænger, hvis der er efterladt vand i rørføringen.

1. Poolpumpen skal køre hurtigt

Hvis din poolpumpe kører for langsomt, risikerer du, at vandet i den fryser til, fordi der ikke er nok bevægelse og flow. Du skal derfor skrue op for omdrejningerne på din pumpe, så vandet ikke kan stå stille.

2. Afmontering af varmepumpen

Det er vigtigt at afmontere varmepumpen, så frosten ikke kan resultere i sprængning af rør og slanger. Helt konkret løsner du slanger/rør ved vandindgangen/-udgangen. Herefter løber vandet fra varmepumpen. Sæt også gerne varmepumpen på skrå, så vandet bedre kan løbe ud.

3. Aftapning af varmepumpen

Husk også at aftappe varmepumpen. Der findes oftest en separat aftapningsprop, som let skrues af, hvor aftapningen sker. På de senere modeller sker aftapningen dog ved at løsne røret til ind- og udgående vand, og derved lader du vandet løbe ud af varmeveksleren.

4. Fjern stillestående vand fra alle filterinstallationer

Udover poolpumpen og varmepumpen, er det vigtigt at du sikrer dig, at der ikke er stillestående vand i nogle af de komponenter, som indgår i din filterinstallation fx dit automatiske doseringsanlæg og sandfilteret. Hvis vandet ikke fjernes kan det fryse og ødelægge udstyret.

Er du i tvivl, skal du altid kontakte os på telefon 44 65 11 77.

HUSK: Tilfrosne varmevekslere omfattes ikke af garantien. Det kan også være en god idé at overdække varmepumpen om vinteren for at beskytte den mod ydre påvirkninger.

Det er muligt at købe et vinterovertræk, som er en enkel men skræddersyet overdækning, som du trækker over maskinen.

Se hvad andre kunder siger

Tilmeld nyhedsbrev – få de bedste tilbud først.

Gør som +1.000 andre – få nyhedsbrev med inspiration og gode tilbud på swimmingpool, spa og wellness.